Select Page
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Budapest, Hungary – Spinning Babies® with Jennifer Walker – 14-15 Dec, 2019 (translated to Hungarian/Magyar)

December 14, 2019 @ 9:00 am - December 15, 2019 @ 5:30 pm CET

Ahol megtorpan a tágulás, ott segít a forgás!


A Spinning Babies®️ csökkenti a szükségtelen császármetszések számát. Paradigmaváltó szemlélete a szülésre fiziológiai folyamatként tekint.  


„Hol van a baba?” – teszi fel az új kérdést a Spinning Babies®️. 


Tanuljon meg hatékony módszereket a szülés fontos témaköreiben: fájdalomkezelés, elhúzódó vajúdás, hátsó koponyatartás és szülési elakadások. Tudja meg, miért gondoljuk, hogy a magzat pozíciója a számára rendelkezésre álló helyet tükrözi. Az új ismeretek birtokában 180 fokos fordulatot vesz a vajúdás segítésének eddigi rutinja. A medence izmainak nyújtásával és myofasciális technikákkal „helyet csinál a babának”. Tanfolyamunkon felismerheti, hogy a magzati pozíció sokszor tünete és nem oka a hosszú és kimerítő vajúdásnak.


Terelje vissza a szülést a könnyebb mederbe, szakemberként lépjen be a Spinning Babies®️ szemléletének világába. Forradalmasítsa szakmai munkáját!  • A műhely az alábbi témákat járja körül:

 • Tapasztalt szakemberként elősegítheti a komfortosabb várandósságot, és a könnyebb szülést kliensei számára.

 • Optimalizálhatja a magzat pozícióját és a vajúdás haladását a Spinning Babies®️ Egyensúly-Gravitáció-Mozgás Három Alapelvének (3 Principles of Balance, Gravity and Movement) megismerésével, illetve a méhtartó szalagokat és medenceövi izmokat megmozgató technikákkal.

 • Segíti Önt a lágyszövetek (izmok, szalagok, kötőszöveti háló/fascia) szerepének felismerésében a várandósság és szülés idején, illetve a magzati pozícionálás tekintetében.

 • Megismeri a magzat hátsó koponyatartásásának (occiput posterior) általános hatásait a várandósság idején, illetve szüléskor.

 • Felismerheti, mikor érdemes aktívan cselekedni, hogy elkerülhető legyen az elhúzódó szülés vagy a császármetszés. Alkalmazhat új megoldásokat az elhúzódó vajúdásra és/vagy hátsó koponyatartásos (occiput posterior) magzat születésére, elakadásokra, szülési fájdalom kezelésére.

 • Megoldásokat kap a kezébe, hogy a vajúdás megtorpanásait az ún. Spinning Babies®️ Three Levels Solutions℠ technikáival megoldhassa, azaz a Spinning Babies®️ olyan gyakorlataival, melyek a medence három szintjének egyedi szükségleteire fókuszál a szülés fiziológiai folyamatának elősegítéséhez. 

 • Ismerjen meg olyan gyakorlatokat, melyekkel segítheti a természetes spontán szülést és elkerülheti a császármetszést.

 • A workshop tárgyalja a vajúdás különféle mintázatainak és elakadásainak összefüggéseit, ezek beazonosítását és ehhez kapcsolódó célzott technikák alkalmazását. 


Kit vár a képzés?
A műhely minden olyan szakember számára nyitott, aki a várandósság és szülés körül tevékenykedik: szülésznő, orvos, ápoló, dúla, perinatális szaktanácsadó, védőnő, szülésfelkészítő, egészségügyi szociális munkás, várandós jóga oktató, manuálterapeuta, kiropraktőr, gyógymasszőr, fasciaterápia kezelő, oszteopata.


A képzés angol nyelven zajlik, de igény esetén magyar tolmácsolást mindenképp biztosítunk. 


Ha Ön olyan szakember, aki a képzés napjain várandóssága utolsó hónapjaiban lesz, ha szeretne, legyen Ön egyes gyakorlatok modellje! 


Karonülő (4 hónapnál fiatalabb) csecsemőket szívesen látunk a képzésen.


Lemondási feltételek:
100% pénzvisszatérítési garanciát adunk, ha a workshop indulása előtt emailben jelzi a trénernek lemondási szándékát szülésen való szakmai jelenlét miatt a jenniferwalker@spinningbabies.com e-mail címen.


Előzetes írásos értesítés hiányában, tehát ha a például már elindult workshop közben érkezik a lemondás, a pénzvisszatérítést nem tudjuk biztosítani.


Ha bármilyen más ok miatt kell lemondania a kurzust, kérem lépjen kapcsolatba a helyi szervezővel, Tutsek Annamáriával az info@mamanna.eu e-mail címen.


Spinning Babies®️ továbbképzési lehetőségek:
A most meghirdetett Spinning Babies®️ Workshop az előfeltétele más, haladó Spinning Babies®️ képzésekhez:
–      Spinning Babies®️ Certified Parent Educator Training, azaz a várandós szülőket hivatalosan oktató (okleveles Spinning Babies®️ Szülő Oktató) képzéshez.


–      Spinning Babies®️ Aware Practitioner Workshophoz, mely professzionális bodywork technikákat ad szülészeti és testmunkával foglalkozó szakemberek kezébe:  • szakterületeik kompetenciáihoz igazítva spontán változásokat eszközölhetnek az optimálisabb magzati fekvés elősegítésére a méhben meglévő helyhez mérten

 • elősegíthetik a magzat új pozícióba való önálló mozdulását az izmok és szalagok feszültségeinek és torzióinak csökkentésével

 • További információk: https://spinningbabies.com/spinning-babies-aware-practitioner-directory/


Egyéb Spinning Babies®️ képzések medikális szakembereknek:
Spinning Babies®️ vállelakadás és faros szülés bevezető képzés (Spinning Babies®️ Resolving Shoulder Dystocia and Breech Basics) 


További információk:
Tekintse meg a következő Spinning Babies®️ Konferencia hirdetését, mely 2020 októberében Caloundraban kerül megrendezésre az ausztrál Queenslandben. A konferencia témája a szülészeti szakma és a professzionális bodywork tudástárának összefolyása, találkozási pontjainak megismerése. További információk a http://www.spinningbabies.com oldalon Spinning Babies®️ Confluence néven.


______________________________________________


This workshop will be taught in English with Hungarian translation.


Spinning Babies®️ Workshop


Where dilation stalls, rotation solves! Spinning Babies® reduces unnecessary cesareans with a paradigm-shifting approach to physiological birth. Spinning Babies® goes beyond fetal positioning with our contribution to addressing all labor progress issues. Revolutionize your practice!


After this workshop you will be able to: • Facilitate comfort in pregnancy and ease in childbirth for your clients

 • Improve fetal position with techniques for uterine ligaments and pelvic muscles

 • Identify when to take action to avoid a long labors or cesareans

 • Use fresh solutions for long and/or posterior labor, labor dystocia and labor pain

 • Resolve labor stalls with Spinning Babies® Three Levels Solutions℠

 • And much, much more!


Spinning Babies® offers the world’s first complete system of matching birth positions and labor progress techniques to “Where’s Baby?” in the pelvis. Find out how you can change the effective size of the pelvis. 


Who may attend: This workshop is open to all professionals who serve people during pregnancy and birth.  Specialties may include: midwives, nurses, doctors, childbirth educators, doulas, prenatal yoga instructors, chiropractors, massage therapists, fascial therapy practitioners, and community health workers.


Hosted by: Annamaria Tutsek, atutsek@gmail.com


The training is in English, but Hungarian interpretation is definitely provided upon request.


If you are a professional who will be in the final month of pregnancy during training days, please contact the organizer if you would like to be a model for some exercises.


Babies in arms (4 months and under) are welcome.


Cancellation Policy: We give you a 100% money back if you miss the workshop due to a birth. You must email the trainer prior to the start of the workshop to give notice jenniferwalker@spinningbabies.com. If you need to cancel the course for any other reason, please contact your local organizer, Annamaria Tutsek, at info@mamanna.eu.
Advanced Offerings: The Spinning Babies® Workshop is required before taking any further trainings, such as Spinning Babies® Certified Parent Educator Training or Spinning Babies® Aware Practitioner Workshop. 


See SpinningBabies.com for more information on Spinning Babies®.


Interested in bringing Spinning Babies® to your city?  See the current list of Spinning Babies® Approved


Trainers or learn more about hosting a workshop here.Pin It on Pinterest